Første
(og indtil videre eneste) sang fra Auras egen sangbog. Skrevet efter bedste poetiske evner og humør blandt besætningen ombord på Aura i cockpittet mellem Lissabon og Tenerife på gode dage uden for mange bølger.
En sang fra det varme menukort
En sang fra de varme måltider
En sang fra de varme lande
Melodi: I skoven skulle være gilde (folkemelodi)
Vi arbejder på en live-optagelse med skønsang under klaverledsagelse – der går nok lidt tid, inden det bliver helt godt:)
Selve versene står i højre kolonne. Skipper Martin har lavet forklarende tekster som ses i venstre kolonne.
1) Når man er på en sejltur, så ska’ man ha’ noget mad. Vi duer ikke uden, så derfor dette kvad. Udpluk fra vort menukort, en rejse på et søkort: //Vi sejler sydpå, så til højre*, når vort smør er blødt// |
Lidt historie. Sangen omhandler bogstaveligt talt et lille udpluk af vores spiste retter ombord. Det er her vigtigt at understrege, at der blot er tale om et lille lille bitte bitte udpluk! Nogle retter har en lille historie med i bagagen, og derfor denne forklarende tekst.* At vi sejler sydpå, så til højre henviser til at vi sejler sydpå fra DK og “så til højre” over Atlanten til Caribien. |
2) Der er jo slid på båden: Kabyssen nok især. De unge piger laver mad, mindst til en kæmpe hær: Tortillas, koteletter, lasagne, krebinetter, //og stuvet hvidkål med muskat, kylling med hummus til// |
De ”unge” piger = Mai og Terese. Normalt – for ikke at sige næsten hver dag – er mulighederne for aftensmad drøftet ihærdigt inden kl. 12.04. |
3) En æggekag’ til frokost, det giver store smil. Til kaffen drømmekage – det er jo Auras stil. Bøffer med kantarelsovs, og steaks med bajonæssovs*, //trykkogerkylling, fisk fra havnen, burger, biksemad// |
*bajonæssovs: det er Mais fine sønderjyske udtale af bearnaisesauce, og dette ord er derfor føjet til ordbogen ombord ;P ”trykkoger kylling” = hel kylling på 1,2 kg tager 20 min. i Tereses trykkoger. ”frisk fisk fra havnen” = en eftermiddag i Cherbourg tog Iris fiskenettet og wupti fangede hun en fisk i havnen. Mogens kaldte på en kniv og fik lynhurtigt filletteret fisken. Dejlig mulde til aftensmad. Pt. ingen fiskeheld med ordinær fiskekrog 🙁 |
4) Hvis der skal være skibsro, så medbring altid løg: Om de er risted, hakket, rå, det gør os ik’ så ”møj”. I høj sø løg’ne triller, så det i maven kriller. //Lidt lækkersulten blir’ man jo, med løg på dørk og dæk.// |
Her er ”løg-verset”. Vi holder meget af løg ombord. Vi har et net hængende i gribelisterne som er fyldt med frugt og grønt – herunder løg. I starten af vores tur havde vi fyldt godt op med løg, og med kryds og blæsevejr i Nordsøen vågnede vi tit op med løg trillende rundt på dørken – nammenam… Vi finder stadig løgskaller rundt omkring i båden, selvom løgene nu har fået en ny og mere ”skrid/trille-sikker” plads. |
5) I havnen bli’r der gilde, når vi har taget bad. Det glæder os at grille, hot dogs, spareribs på fad. Vi sover gerne længe i vore hårde senge, //Blødkogte æg og morgenbrød, samt kaffe på vor seng// |
Det er altid dejligt at komme i et varmt bad efter et par dages sejlads. Vi har grillet et par gange i havn. Første gang skaffede Mogens en kæmpe gasgrill på havnen i Rendsburg – stilen var lagt – grillmad til alle fem. Sidenhen er det blevet til spareribs og hotdog-pølser på vores egen medbragte gasgrill. Den står fint på flydebroerne og Martin er grillmester i al slags vejr (ja, også i regn!) |
6) Brunsviger, budding, cheesecake – en lagkage med fyld. Nutella på banankagen, det er en fælles fryd. Forskellig’ typer kager, vi rigtig gerne bager: //I godt vejr, hårdt vejr og med lyn, vi altid rykker ud!// |
Uha, kage, kage og masser af dejlig kage. Der bages kager til fødselsdage, både for tilstedeværende og afmønstrede besætningsmedlemmer. Mogens ønskede sig brunsviger som fødselsdagskage og det fik vi andre så ombord 🙂 Terese har excelleret i bagning af cheesecake i 12 m/s, dog tiltog vinden til det dobbelte, så kagen kunne trække godt og blive rigtig god kold, da ingen havde overskud til at spise den før 1,5 døgn senere! |
7) Madsangen den er omme, for vi skal spise lidt. Vore maver de er tomme, det si’r jo ikke så lidt! Langturssejlads det slider, normalt man kilo smider, //Men ikke her ombord hos os, det er for god en kost!// |
Så er det spisetid igen. Pigerne har alle sammen taget lidt på. Martin –det lille nips – har tabt sig. Også selvom han får kød til alle aftensmåltider…Velbekomme 🙂 |
i får vel nok mange oplevelser, godt med plusser og lidt minusser,men det gør det bare mere spændende, det skal
Jo ikke være for nemt. vI (jørgen og jeg) læser hver dag nyt
Fra jer og kan se jeres”prik” så vi altid ved hvor i er. vI har
Jer altid i vore tanker og glæder os over jeres gode gaster.
mange knus annelisé
Hej Annelise. Tak for din kære hilsen, hyggeligt at I følger med:) hilsen Terese
Bare forsæt med det goden gode mad …vægten derhjemme afslørede sandheden: jeg havde tabt mig 2 kilo på turen …men det er jeg ikke ked af!
Herhjemme synger jer nu lovsang på opfindelsen af opvaskmaskinen.
Hej Iris 🙂 hehe, Mai spiser heller ikke så meget nu hvor det er så varmt, så vi får se om “vinden vender” hehe:) håber du er kommet godt hjem og har godt gang i det nye job?? det er jo spændende for dig! mange hilsener fra hele Aura crew
Kære Terese og co. Vil lige sende hele besætningen en stor hilsen, med tak for jeres dejlige og fantastiske blog indlæg. Selvom vi to Terese – ikke havde meget med hinanden at gøre, mens du var ansat i Guldborgsund tandpleje, så skal du vide at min mand Ove og jeg med største fornøjelse, interesse og respekt følger jeres oplevelsesrige blog indlæg i jeres livs oplevelsesrejse. Føler næsten man selv er med jer på rejsen, tak for det 🙂 Fortsat go rejse, mange knus og kram til jer alle fra Ove og Connie
Kære Connie. 1000 tak for din hilsen, det varmer rigtig meget og dejligt I har lyst til at følge med! hils i Nykøbing RIGTIG mange gange, tænker på jer:) varme hilsener Terese